Relație abuzivă: ar trebui să rămân sau să plec?

Relație abuzivă: ar trebui să rămân sau să plec?

Sunteți într-o relație toxică, dar vă este greu să lăsați. Este normal să vă fie greu să vă dați drumul din cauza atașamentului și afecțiunii. Ai amintiri minunate grele și nimeni nu te-a făcut să te simți iubit mai mult decât ei.

Mintea ta începe să-ți spună că nimeni nu este perfect și ar trebui să gestionezi situația, dar întrebarea mea este pentru cât timp vei gestiona o relație toxică. Trebuie să vă decideți soarta și poziția într-o astfel de relație. Să determinăm următorii factori.Ești cu adevărat iubit?

Atât de mulți oameni intră în relație din multe motive pe care nu le putem acoperi în acest articol. Dar este mai bine ca oricine într-o relație abuzivă să facă o pauză și să se gândească dacă este cu adevărat iubit de cealaltă parte. Dacă nu puteți răspunde confortabil la această întrebare, atunci răspunsul este negativ.

Nu pierdeți timp prețios pentru persoanele care nu vă iubesc, într-o zi centrul nu va rezista și întreaga relație se va prăbuși. Nu vă mulțumiți cu mai puțin. Dacă te-au iubit cu adevărat în primul rând, nu te vor abuza așa cum fac acum.

Te simți nesigur?

Siguranța dvs. ar trebui să fie o prioritate. Dacă vă simțiți amenințat fizic, ați suferit abuzuri de orice fel sau sunteți îngrijorat că cineva va deveni abuziv, loviți-vă să acționați cât mai curând posibil înainte de a se întârzia două.

Amintiți-vă: abuzul tinde să se întâmple într-un ciclu. Dacă ați fost vreodată abuzat în relațiile de familie sau sunteți într-o relație de întâlnire în care partenerul dvs. a încercat să vă controleze, este posibil ca problema să se repete.

Există o mulțime de ajutor profesional pentru a vă ajuta să faceți față situației. Având curajul de a ajunge la cineva instruit pentru a vă ajuta vă va permite să vă eliberați de acest ciclu periculos mult mai devreme.

Te simți mic?

Există puține lucruri mai supărătoare decât atunci când cineva te face să te simți mic. Am văzut cum unii oameni îi degradează pe alții pentru a se simți mai bine sau pentru a părea mai populari și mai puternici. Dacă sunteți tratat în acest fel, nu există niciun motiv să continuați într-o prietenie sau relație în care intimidarea este norma.

Tortură emoțională?

Nu toate abuzurile sunt fizice, partenerul tău te afectează emoțional. Nu le pasă de sentimentele tale. Le pasă doar de propria lor bunăstare. Ești epuizat emoțional. Folosiți cuvinte abuzive care vă înjosesc în mod constant și nu vă scuzați niciodată că le folosiți.

Sunt dispuși să încerce?

Toate relațiile abuzive cu un model nesănătos nu trebuie să se încheie. În unele cazuri, s-ar putea să vă simțiți inconfortabil sau frustrat, dar vă simțiți în continuare suficient de sigur cu acea persoană pentru a vorbi despre asta. Lucrul prin relații poate fi recompensat dacă ambele persoane implicate sunt dispuse să depună eforturi pentru a se asculta, învăța și respecta reciproc.

Dacă nu ați adus niciodată în discuție ceea ce vă deranjează în legătură cu o relație, încercați să comunicați sentimentele și nevoile dvs. prietenului, partenerului sau membrilor familiei. Se poate să nu fi știut că comportamentul lor te supăra. Comunicarea clară deschide adesea ușa pentru relații mai puternice.

Ce sa fac

Nici o relație nu este perfectă, trebuie să învățăm să tolerăm unul altul, dar ar trebui să știți când partenerul dvs. a trecut linia pentru a vă pune în pericol siguranța și bunăstarea. Ar trebui să știți când să părăsiți o relație înainte de a fi prea târziu. Ar trebui să vă acordați prioritate bunăstării fizice și mentale.

S-ar putea să aveți nevoie de ceva timp singur pentru a reflecta la relația voastră, este îndemnat să găsiți timp singur pentru o vreme și să-l petreceți iubindu-vă în același timp reflectând asupra unei astfel de relații abuzive și a ceea ce aveți de câștigat.

Dacă vă simțiți în conflict cu privire la faptul dacă părăsirea unei relații este decizia corectă, căutarea răspunsurilor în credința dvs. vă poate ajuta. Indiferent de deciziile pe care le-ai lua, amintește-ți că lui Dumnezeu îi pasă de tine, iar planurile Sale pentru tine sunt cele mai bune.

Dacă ați încercat să vorbiți și să simțiți că ați lovit un perete, știu cât de frustrant poate fi acest lucru. Vestea bună este că nu trebuie să treci prin asta singur. Puteți apela la ajutor profesional în localitatea dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *